WS Brussel dreigt met juridische stappen ‘wegens racisme licentiemanager’

© Belga Image

White Star Brussel roept de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League op om actie te ondernemen tegen licentiemanager Nils Van Brantegem, die zich volgens clubvoorzitter Charles Simar racistisch uitliet over geldschieter, algemeen manager en trainer John Bico.

De Brusselse club lanceerde de oproep in een persbericht. “Als de KBVB en de Pro League hun verantwoordelijkheid niet nemen, zal WS Brussel juridische stappen nemen”, aldus dat persbericht.

Clubvoorzitter Charles Simar haalde vorige week woensdag in een emotioneel persbericht zwaar uit naar de KBVB. “Charles, wat doe je met die grote zwarte man? Met Bico aan je zijde zal je nooit een licentie krijgen”, waren volgens Simar de woorden van Nils Van Brantegem op 2 mei, toen WS Brussel zijn licentiedossier tevergeefs moest verdedigen voor het BAS.

“Vijf dagen na de open brief van onze voorzitter hebben we nog steeds geen reactie gekregen van de voorzitter van de KBVB of van de bestuurders van de Pro League”, laat WS Brussel maandag optekenen op de clubwebsite.

‘Een extra smet’

“Dergelijke woorden zijn onaanvaardbaar in 2016. De uitspraak is bovendien gedaan door iemand die een directe invloed heeft op de beslissingen van de Licentiecommissie en zorgt voor een extra smet op de manier waarop WS Brussel behandeld is. In tijden waarin Witsel, Lukaku, Benteke en andere ‘grote zwarten’ met veel trots de Belgische kleuren verdedigen, is het ondenkbaar dat zulke woorden niet bestraft worden. Van Brantegem heeft geen plaats meer in het prof- of amateurvoetbal. Het standpunt van de Wereldvoetbalbond FIFA met betrekking tot racisme is ondubbelzinnig en duidelijk. We hebben de FIFA en de UEFA op de hoogte gebracht van het incident. Het is aan de bestuurders van de KBVB en de Pro League om hun verantwoordelijkheid te nemen. Zij moeten bewijzen dat noch de KBVB, noch de Pro League racisme en discriminatie tolereren. Als ze dat niet doen, zal WS Brussel juridische stappen nemen.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content