WK-finalist Kroatië likt zijn wonden

© AFP

Verschillende internationals zijn op de sukkel sinds de verloren WK-finale tegen Frankrijk in Rusland.

Voor Danijel Subasic (33) blijft 15 juli een zwarte pagina in zijn lange loopbaan. De doelman van AS Monaco kwam miraculeus aan de aftrap in de eindstrijd tegen Frankrijk (4-2), nadat hij in de kwartfinale tegen Rusland (2-2, 4-3 n.p.) geblesseerd raakte aan de hamstrings. Zijn grimas deed het ergste vermoeden, maar de 44-voudige international hield stand op adrenaline en ervaring. Tegen Paul Pogba en co kon hij zijn fysieke limieten echter niet meer wegstoppen. Na het WK kondigde hij bovendien zijn afscheid aan bij de nationale ploeg.

Subasic raakte niet tijdig fit om op 6 augustus bij AS Monaco de groepstrainingen te hervatten. Ondanks een specifiek individueel krachtprogramma speelde meteen een knieprobleem op, waardoor de titularisgoalie van Leonardo Jardim ook de CL-confrontatie tegen Atlético Madrid niet haalde. Gelukkig presteerde de Zwitserse doublure Diego Benaglio (35) heel overtuigend.

Subasic is niet de enige Kroatische WK-finalist die het lastig heeft. Centrale verdediger Dejan Lovren (29) ligt bij Liverpool in de lappenmand, na een bekkenletsel en recent ook de nodige maagproblemen. Rechtsback Sime Vrsaljko (26, die afgelopen zomer Atlético Madrid verruilde voor Inter) blijft last hebben van de knie en was nog geen enkele keer titularis, terwijl Ivan Strinic (31) bij AC Milan sinds 18 augustus – tijdelijk? – moest stoppen na hartklachten.

En bij Eintracht Frankfurt, waar trainer Niko Kovac vervangen werd door Adi Hütter, zit AnteRebic (24) opgescheept met een vertrouwenscrisis én een adductorenblessure. Vorig seizoen geraakte de rechtsvoetige flankspeler nog aan zes goals en drie assists in 25 Bundesligaduels, de afgelopen weken waren het hoofd en lichaam duidelijk nog niet klaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content