WK Brazilië op koers voor nieuw record: nu al evenveel goals als op hele vorige Wereldbeker

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Met 145 doelpunten in 52 wedstrijden zijn er op dit WK al evenveel doelpunten gescoord als vier jaar geleden op het hele WK in Zuid-Afrika (64 wedstrijden).

Dat meldt de Wereldvoetbalbond FIFA. Dat zijn gemiddeld 2,78 doelpunten per wedstrijd.

Doelpuntenrecord

In 2006 in Duitsland werd in 64 wedstrijden 147 keer gescoord en in 2002 in Zuid-Korea en Japan 161 keer. Het WK 1998 in Frankrijk, het eerste waaraan 32 landen deelnamen, is met in totaal 171 treffers het meest doelpuntenrijke in de geschiedenis, maar de Wereldbeker in Brazilië ligt dus nog steeds op koers om dat record te verbeteren.

Eerder werd het doelpuntenrecord in de groepsfase al gebroken. Met 136 goals vielen er in Brazilië zes meer dan op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Topschutters

Leuk voor de supporters is ook dat de meest vedetten op het WK presteren. De topschutter op dit moment is de Colombiaan James Rodriguez met 5 treffers, gevolgd door de Argentijn Lionel Messi, de Duitser Thomas Müller en de Braziliaan Neymar met 4 doelpunten.

De Fransman Karim Benzema, de Nederlanders Arjen Robben en Robin van Persie, de Zwitser Xherdan Shaqiri en de Ecuadoraan Enner Valencia hebben met 3 goals achter hun naam.

Gemiddelde

Het hoogste doelpuntengemiddelde zal wellicht nog een hele poos voor het WK 1954 in Hongarije zijn, met 5,4 per wedstrijd. Aan dat toernooi namen slechts 16 landen deel, er vielen 140 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content