Wilmots: ‘Ik ben beducht voor een Manchester-scenario’

© Belga

De Rode Duivels staan in hun WK-kwalificatiecampagne voor een dubbele confrontatie met Macedonië. Twee goeie resultaten en Brazilië wenkt. Maar bondscoach Marc Wilmots blijft nuchter.

De Rode Duivels staan in hun WK-kwalificatiecampagne voor een dubbele confrontatie met Macedonië. Twee goeie resultaten en Brazilië wenkt. Maar bondscoach Marc Wilmots blijft nuchter. De Rode Duivels spelen vrijdag in Skopje en dinsdag in Brussel tegen Macedonië. De Belgen willen uiteraard een zes op zes, maar puntenverlies zou niet dramatisch zijn, zegt bondscoach Marc Wilmots in een interview met Knack. ‘We zijn niet geplaatst als we twee keer winnen en ook niet uitgeschakeld als we punten verliezen’.

Kroatië speelt tegen Servië en Wales. Verwacht Wilmots dat de grote concurrent punten laat liggen? ‘Speculeren heeft geen enkele zin. Ik heb vanaf het begin gezegd dat Kroatië de favoriet is in onze poule, de resultaten van de afgelopen jaren liegen niet. Op dit moment houdt België mooi gelijke tred en we hopen dat door te trekken. Ik ben ervan overtuigd dat de strijd zal duren tot aan de laatste match.’

Manchester United

Als het in Macedonië twee keer goed gaat en de Rode Duivels dus 16 op 18 halen, lijkt de tweede plaats binnen. Maar met als koop je niets, waarschuwt Wilmots. ‘Weet u waar ik beducht voor ben? Voor een scenario zoals in Manchester United – Real Madrid van een paar weken geleden (in de Champions League, nvdr.). Manchester was 100 procent klaar voor die match, Alex Ferguson maakte alle juiste keuzes, de kwalificatie was zo goed als binnen. Tot de scheidsrechter onterecht rood trekt: boeken toe, de beste ploeg uitgeschakeld.’

‘Dat is het lelijke en tegelijk het mooie aan voetbal: het is niet noodzakelijk de beste die wint. Denk aan het WK van 2002. Wij waren de beste ploeg tegen Brazilië, maar de scheids wou mijn goal niet goedkeuren en dat kostte ons de kop. Jammer, maar het leven gaat door.’ (JVB/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content