Wilmots: De Rode Duivels moeten naar de top tien van de wereld

© Belga

Marc Wilmots rekent op een zege van de Rode Duivels in Roemenië. “Ook vriendschappelijke wedstrijden tellen mee voor de FIFA-ranking en nu we in de top twintig staan, moeten we op de top tien mikken.”

Na Kevin Mirallas zag Wilmots ook Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld geblesseerd afhaken voor de wedstrijd van woensdag. Wilmots roept geen vervangers op voor de twee verdedigers. Debutant Laurens De Bock van Lokeren kan daardoor woensdag in Boekarest mogelijk zijn interlanddebuut maken.

Elke wedstrijd winnen

“Over de blessurelast ga ik niet klagen”, verklaarde Wilmots. “Je moet dat aanvaarden en oplossingen zoeken. Sowieso was ik van plan om in Roemenië wat te experimenteren. Maar dat mag dus niet ten koste van het resultaat gaan. We gaan naar daar om te winnen en dat zal in de toekomst bij elke wedstrijd ons doel zijn, al besef ik ook wel dat je niet altijd kunt winnen.”

Goed voetbal

Trainen werd er maandag nauwelijks gedaan in Neerpede. “Het merendeel van de Duivels speelde afgelopen weekend hun achttiende of negentiende wedstrijd van het seizoen. Een dagje rust kan dan geen kwaad. Vanaf dinsdagavond gaan we er in het Nationaal Stadion van Boekarest weer vol tegenaan. Het plezier van samen goed voetbal te spelen, moet altijd de drijfkracht an dit team zijn, ongeacht de context. Daar hamer ik op.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content