Wilmots: ‘Dat Hazard Rijsel verlaat, is een goede zaak’

© BELGA

Marc Wilmots leidt vrijdag zijn eerste interland als bondscoach van België. In Sport/Voetbalmagazine praat hij over zijn selectie. Onder andere Eden Hazard komt aan bod…

“Dat Eden op het punt staat in Engeland te tekenen en zijn vertrouwde nest in Rijsel te verlaten, is volgens mij een heel goede zaak”, vindt Wilmots. “Vorig seizoen hemelde de Franse pers hem constant op, terwijl ik vond dat Eden nog te veel momenten kende waarin hij afwezig was in een wedstrijd. Het is logisch dat je daar als jong talent in moet groeien, maar dat kan enkel als je omgeving je daarin stimuleert. Dat heeft Eden nu begrepen.”

“Op het niveau van de nationale ploeg kan je je zulke mindere momenten niet veroorloven want dan hang je. In onze nationale ploeg van het WK 2002 werkte iedereen mee: van de verdedigers tot de aanvallers. Bart Goor deed dat op zijn linkerflank, Gert Verheyen op rechts en ik in het centrum. Als een van ons drieën even niet meedeed, merkte je dat het evenwicht in de ploeg meteen verdween. Dat is topniveau.

“Bij het begin van dit seizoen heb ik aan Eden één ding gevraagd: dat hij meer goals zou maken en vaker beslissend zou zijn. Dat heeft hij gedaan, dit was met voorsprong zijn beste seizoen tot nog toe.”

Dat Marc Wilmots niet zou kunnen omgaan met ‘moeilijke’ karakters, bant hij zelf tot het rijk der fabeltjes: “Ik heb helemaal geen probleem met grote persoonlijkheden. Ik herinner me nog een anekdote bij Standard: Arie Haan wou niet dat ik in de spits zou spelen. Ik deed het toch en scoorde drie keer. Na de match wilde Haan me geen hand geven. Een trainer aanvaardt niet graag dissident gedrag, maar als morgen Hazard mijn richtlijnen in de wind slaat en twee doelpunten maakt, zal ik zeggen: bravo, hij heeft zijn gelijk bewezen. Het enige dat ik wil is winnen, c’est tout.” (TB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content