Wilfried Van Moer gokt voor de titel op Zulte Waregem

© BELGAIMAGE

Oud-bondscoach gelooft niet meer in kampioenschap voor Standard.

Wilfried Van Moer, die in 1996 ook enkele maanden als sportieve baas van de Rode Duivels fungeerde, durft momenteel geen geld meer inzetten op een titel voor de Rouches.

“In het begin dacht ik dat Standard met dit team en deze invallersbank verder zou staan”, zegt de Waaslander, die als speler twee WK’s (1970 en 1982) en één EK (1980) meemaakte. “Nu blijken de vier eersten aan elkaar gewaagd, met Zulte Waregem dat de beste papieren heeft en het best presteert. Opeens staan die daar, die voelen dat ze goed bezig zijn en dat de gedoodverfde favorieten kwetsbaar zijn en niet zo sterk zijn als ze misschien dachten. Op dit moment gok ik voor de titel op Zulte Waregem. Al vind ik dat Standard met deze ploeg en deze bank kampioen moet worden. Anders hebben ze slecht gepresteerd.”

Als Standardkenner vindt hij het moeilijk om aan voorzitter Roland Duchâtelet een raad te geven voor na dit seizoen. “Die man functioneert volledig autonoom, doet de dingen op zijn manier, en kan dat omdat hij financieel onafhankelijk is”, weet Van Moer. “Al wat hij doet, heeft een reden, al kennen wij die vaak niet. Als ik hem toch een raad zou geven over de club verkopen of niet verkopen, zeg ik: niet verkopen. Zelfs niet als hij de titel niet haalt. Dan zou ik zeggen: maak een ploeg opdat het volgend jaar wél lukt. Ik zou liever hebben dat hij blijft. Met Duchâtelet weet je wat je hebt, weet je dat Standard het financieel voor elkaar heeft en dat hij de zaken niet op zijn beloop zal laten. Verkoopt hij Standard, dan kan dat meevallen, maar ook tegenvallen. Je weet niet in wiens handen de club dan belandt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content