Wie kiest de nieuwe KBVB-voorzitter?

© BELGA

Dit weekend vinden bij de KBVB voorzittersverkiezingen plaats. De strijd gaat tussen huidig voorzitter François De Keersmaecker en zijn uitdager Joseph Allijns. Sport/Voetbalmagazine legt de stemprocedure uit.

De KBVB-voorzittersverkiezingen vinden plaats op zaterdag 27 juni 2015. De 23 leden van het Uitvoerend Comité stemmen, inclusief huidig voorzitter François De Keersmaecker dus. De 22 overige stemmen zijn verdeeld over het betaalde voetbal (8), het Vlaamse amateurvoetbal (7) en het Waalse amateurvoetbal (7).

Namens het betaalde voetbal brengen Bart Verhaeghe (Club Brugge), Marc Coucke (KV Oostende), Philippe Colin (Anderlecht), Johan Timmermans (KV Mechelen), Joseph Allijns (KV Kortrijk) en Luc Boirs (Standard) hun stem uit. Zij vertegenwoordigen de Pro League. De overige twee leden komen uit de Nationale Voetballiga, de overkoepeling van tweedeklasseclubs.

De verkiezing wordt na de onlangs goedgekeurde competitiehervorming de eerste grote test voor de solidariteit binnen het betaalde voetbal. Om verkozen te worden is een gewone meerderheid van 12 stemmen vereist. De stemming is geheim.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content