‘We zijn nu veel meer een team’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine had een uitgebreide babbel met Lior Refaelov, de man in vorm bij Club Brugge. Een fragment.

Zaterdag krijgt Club Brugge een nieuwe kans om de slechte prestatie in het Constant Vanden Stockstadion uit te wissen. Club moet dan naar Zulte Waregem, vorig seizoen in de play-offs nog de grote boeman.

Club verloor toen thuis met 3-4 en uit met 5-2, een wedstrijd waarin Duarte al na tien minuten rood kreeg. Die nederlaag betekende het einde van de titeldromen.

Teamspirit

Dit jaar moet en kan het anders, vindt Lior Refaelov, de laatste weken goed bezig, maar net als zijn ploegmaats onbestaande in Brussel.

“Wij zijn nu veel meer een team”, zegt hij deze week in Sport/Voetbalmagazine in een interview waarin hij ook ingaat op zijn directe toekomst.

“Een coach moet aanvoelen hoe de spelers zijn, en je kan niet iedereen op dezelfde manier behandelen. Elk heeft zijn karakter, de ene is wat meer artiest, de andere heeft andere kwaliteiten. Neem Vadis Odjidja: hoe die werkt voor het team, voor andere spelers loopt… Dat had ik voordien nog niet gezien.”

“Idem voor Maxime Lestienne, die heeft ook veel stappen gezet. Hetzelfde kan ik over mezelf zeggen. Ik doe nu ook ander werk op het veld, volg meer wat we tijdens de week doen. En dat geldt voor iedereen, dat denken aan jezelf is minder geworden.”

“We proberen nu alles wat we moeten doen, te doen als team. Dan word je ook als individu beter. Het belangrijkste is volgens mij wel de winnaarsmentaliteit die Michel Preud’homme in deze club bracht. De spelers voelen dat en we nemen dat over. Individuele kwaliteit is er altijd geweest, teamspirit is er bij gekomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content