‘We willen alle matchen winnen’ (Leekens)

© Belga

De nieuwbakken trainer van Club Brugge, Georges Leekens wil zijn ploeg vooral veel zien winnen.

Georges Leekens heeft zijn eerste persconferentie van het nieuwe voetbalseizoen als trainer van Club Brugge gegeven. Ambities uitspreken durfde hij niet, maar het doel is duidelijk. “We willen alle matchen winnen”. Een reeds herschikte structuur moet daarvoor zorgen.

Goede omkadering en sfeer

“Het is druk geweest de laatste drie weken”, vertelt de nieuwbakken trainer van Club Brugge. “We hebben al heel wat gedaan. We willen naar de weg naar boven timmeren met de spelersgroep maar daarvoor moet ook het team rondom het team goed werken. De omkadering is belangrijker dan mijn rol”. Leekens bouwt dus duidelijk verder aan de organisatie en de professionele omkadering van het nummer twee van vorig jaar.

“We willen een goede sfeer, dan zal het aangenaam werken zijn en zullen de spelers zelf hun verantwoordelijkheid dragen”, stelde de ex-bondscoach.

Leekens: ‘Uitkijken naar 3 versterkingen’

Over de op til staande trainingen was Leekens formeel: “We gaan de eerste weken vooral observeren en een drietal jongeren laten proeven van het niveau in de A-kern”. De trainer bevestigde ook dat er nog wordt uitgekeken naar een drietal versterkingen. “Al bepaalt de markt dat vaak. Maar meer concurrentie moet de jongeren motiveren en beter maken. Hoeveel procent beter? Ik spreek niet meer over percentages”, kwam Leekens nog eens terug op zijn vertrek bij de Rode Duivels.

Ambities uitspreken deed de ex-bondscoach niet. “We mogen niet arrogant of te ambitieus zijn, want dan kunnen we heel diep vallen. We willen met een winnaarsmentaliteit meestrijden op drie fronten, en alle matchen winnen.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content