‘We wedden op drie paarden, maar het zijn drie mooie paarden’

© IMAGEGLOBE

In de achtste finales van de Europa League neemt Anzji Machatsjkala het op tegen Newcastle. De Russische miljoenenploeg strijdt nog op drie fronten want ook in de competitie doen ze mee voor de titel.

Er zijn nog elf wedstrijden te spelen in Rusland. Anzji FC hoort gezien de tweede plaats tot de titelfavorieten. Maar Hiddink relativeert. “We wedden nu op drie paarden. De praktijk leert dat je eigenlijk nooit op drie fronten succes kan hebben”, verklaart de Nederlander in Sport/Voetbalmagazine. “Dit is dus eigenlijk een beetje veel voor de groep. Onze selectie is duidelijk minder omvangrijk. Maar het zijn drie mooie paarden. Er is hier niemand die zegt: laat die ene competitie maar lopen ten gunste van een andere. Nu we in Europa door de winter heen zijn, geeft dat aan iedereen een enorme energie.”

Kan Anzji FC straks echt kampioen worden? Hiddink: “Onze prestaties zijn boven verwachting, maar ik wil niet zo flauw zijn om te zeggen dat we weglopen voor het allerhoogste. Je moet alleen wel zo reëel zijn om vast te stellen dat CSKA en Zenit iets meer ervaring hebben voor een zware strijd als deze. De club zit in de lift en dat is goed om te zien. In mei wordt waarschijnlijk het nieuwe stadion van Dagestan geopend, inclusief vijf kunstgrasvelden en een voetbalacademie.”

“Het is nog maar een dik jaar geleden dat ik bij Anzji aan de slag ging. Toen stond de ploeg negende en ging het er allemaal heel chaotisch aan toe, zowel binnen het team als in organisatorisch/faciliterende zin. Nu spelen we wedstrijden in heel Europa en hebben we in eigen land uitzicht op een plaats in de CL volgend seizoen. Als we daarin slagen, zou dat een geweldig succes betekenen.”

Tot slot pareert de succestrainer de geruchten als zou hij aan zijn laatste jaar in zijn trainersloopbaan bezig zijn. “Zolang ik geen signalen krijg dat ik een ouwe, zure bok aan het worden ben, is dit leven eigenlijk nog veel te leuk om iets anders te gaan doen”, demonstreert Hiddink zijn gretigheid. (FVDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content