Waarom Belgische kampioen tegen Chelsea moet supporteren

© AFP

Voor het Belgische voetbal is de kwalificatie van Chelsea voor de finale van de Champions League bijzonder slecht nieuws.

Immers, als de club van Romelu Lukaku er ook in slaagt om de beker met de grote oren te winnen en in de Premier League buiten de top drie eindigt, waar het sterk naar uitziet, dan mogen de Blues als titelverdediger toch rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League van volgend seizoen. En dat zou dan ten koste van de Belgische kampioen gaan, die dan toch twee voorrondes zou moeten spelen.

Enkel als de Champions League-winnaar van dit seizoen zich ook via de nationale competitie rechtstreeks voor de groepsfase van van volgend seizoen plaatst, is ook de Belgische kampioen zeker van rechtstreekse kwalificatie voor die CL-poules en de bijhorende miljoenen.

Chelsea staat op dit moment pas op de zesde plaats in de Premier League, enkel de top drie mag rechtstreeks naar de poulefase. Wie Belgisch landskampioen wordt, moet op 19 mei dus voor Real Madrid of Bayern München en tegen Chelsea supporteren. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content