Waar gaan de Liersefans straks voetbal kijken?

© BELGAIMAGE

Gistermiddag werd het nieuwe Kempische voetbalproject met Lierse en Oosterzonen voorgesteld. Eerder heette Lyra met een naamsverandering de overlevenden van Lierse welkom.

Waar gaan de Liersefans straks voetbal kijken? In het stadion van Berlaar, waar in derde amateurreeks K.Lyra-Lierse SK gaat voetballen onder het stamnummer 52 van Lyra? Of op het Lisp waar men in eerste amateurreeks KSK Lierse Kempenzonen onder het stamnummer 3970 van Oosterzonen, de club uit Oosterwijk bij Westerlo, wil laten voetballen tegen andere oude gloriën als RWDM en Club Luik? Sinds het failliet van K.Lierse SK en het verdwijnen van het stamnummer 30 werd hard gewerkt aan de twee projecten. Het eerste in alle openheid, met het pas uit eerste provinciale gepromoveerde Lyra als trekker, dat zich ontfermt over zowat de helft van de Lierse jeugdspelers.

Het tweede project werd vrijdag alvast toegelicht op de jaarlijkse spelersreünie van Lierse en gisteren voor de buitenwereld uit de doeken gedaan, nadat de weken voordien amper werd gecommuniceerd. Bewust, verdedigt Roel Rymen, voorheen teammanager van K.SK Lierse die aanpak: ‘De beste deals ontstaan in alle stilte.’ Trekker van het tweede project wordt de 48-jarige Kempische zakenman Luc Van Thillo uit Essen, tot voor een paar jaar algemeen directeur van R.Antwerp FC en eigenaar van technologiebedrijf AVT. Hij werkt samen met vader Herwig en zoon Stefan Van Lommel, de beleidsvoerders van Oosterzonen. ‘Opzet is weer de Kempische club van voorheen te worden, ‘ zegt Rymen, ‘wetende dat vroeger het grootste deel van de fans, bijna 75 procent van de supporters, uit de Noorder- en Zuiderkempen komen.’ Bedoeling is komend seizoen al op het Lisp te spelen. Daartoe werd een akkoord tot aankoop bereikt met Wadi Degla, eigenaar van de nv Sportstadion, dat voor een groot deel eigenaar was van het Lisp, samen met de stad Lier, de curator die na het faillissement was aangesteld en nog enkele andere kleine aandeelhouders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content