Waar blijft Radamel Falcao?

© Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Eén doelpunt, twee assists, vijf wedstrijden – met een maximum van 73 speelminuten – dat is voorlopig de balans van Radamel Falcao bij Manchester United. Wat is er aan de hand met de Colombiaanse superspits?

De 28-jarige aanvaller werd op de laatste dag van de transfermarkt nog door Louis van Gaal ingelijfd. Man U betaalde ongeveer 20 miljoen euro aan AS Monaco om hem voor één seizoen … te huren. Falcao, die momenteel sukkelt met een kuitblessure, verdient bovendien minstens 240.000 euro per week bij ‘The Red Devils’.

Vorige week doken beelden op van de Colombiaan in de kleedkamer van United met een pak ijs op zijn linkerknie. In januari van dit jaar scheurde hij zijn kruisbanden, waardoor hij deelname aan het WK in rook zag opgaan. Nu blijkt dat hij die knie na elke trainingssessie met ijs moet behandelen. Bij zijn transfer gaf hij al aan dat de blessure hem nog steeds parten speelde.

Daarnaast heeft Falcao ook te kampen met de concurrentie binnen de ploeg. Van Gaal maakte al duidelijk dat hij het liefst met één diepe spits speelt en voorlopig gaat de voorkeur uit naar Robin van Persie. Het is dan ook zeer de vraag of Manchester United de aankoopoptie op Falcao zal lichten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content