Voorzitter Ronny Verhelst verlaat Pro League

© Belga

De Pro League moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Huidig voorzitter Ronny Verhelst gaat met onmiddellijke ingang terug naar zijn vorige bedrijf in Duitsland.

De Pro League moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Huidig voorzitter Ronny Verhelst gaat met onmiddellijke ingang terug naar zijn vorige bedrijf in Duitsland. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De verkoop van Verhelsts bedrijf, Tele Columbus, werd door de Duitse overheidsdienst voor mededinging niet goedgekeurd. Hierdoor moet de 49-jarige Verhelst, pas sinds juni 2012 aan de slag als Pro League-voorzitter, terug naar Berlijn om een nieuwe verkoop op te starten.

‘Ik heb maandag onmiddellijk de Raad van Bestuur van de Pro League ingelicht en samen zoeken we nu een oplossing’, zei Verhelst aan de krant. ‘Feit is dat ik in de praktijk onmogelijk nog voorzitter kan zijn. Ik kan geen termijn op die verkoop plakken. Of ik nu definitief afscheid neem? Zelfs dat kan ik niet zeggen.’

Verhelst hoopt opgevolgd te worden door opnieuw een onafhankelijke en bezoldigde voorzitter. ‘Ik ben overtuigd van het grote voordeel daarvan en de clubs ook, denk ik. Ik neem afscheid met heel veel spijt, maar dit is overmacht.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content