Vooral Club Brugge loot gunstig in Europa League

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

In Monaco is geloot voor de poulefase van de Europa League. Club Brugge speelt in groep B tegen Kopenhagen, Torino en Helsinki. Standard treft in groep G Sevilla, Feyenoord en Rijeka. Lokeren ontmoet in groep L Metalist, Trabzonspor en Legia Warschau.

De eerste speeldag van de groepsfase van de Europa League wordt op 18 september gehouden, de zesde en laatste speeldag is voor 11 december.

De top twee van elke groep overwintert en mag naar de zestiende finales. Op 27 mei 2015 is het Poolse Warschau gastheer voor de grote finale.

De tegenstanders van Club Brugge

Club Brugge zat bij de loting in pot twee en kreeg uit de pot met de op papier sterkste landen de Deense kampioen FC Kopenhagen voor de kiezen. FCK, de club van Steve De Ridder en Tom Högli (ex-Club), slaagde er niet in de groepsfase van de Champions League te bereiken. Het werd in de vierde voorronde uitgeschakeld door Bayer Leverkusen (2-3 en 4-0 verlies).

Twee seizoenen geleden hielden de Denen, de ex-club van coach Ariël Jacobs, Blauw-zwart nog uit de vierde voorronde van de Champions League.

De tweede opponent die voor Club uit de urne kwam was het Italiaanse Torino. De tweede club uit Turijn, na kampioen Juventus, eindigde afgelopen seizoen op de zevende stek in de Serie A. Bekendste speler bij de Italianen is ongetwijfeld Jean-François Gillet, de derde doelman van de Rode Duivels. Ook de Marokkaanse Belg Omar El Kaddouri staat op de loonlijst.

De Finse kampioen HJK Helsinki ten slotte is op papier het zwakke broertje in de groep.

De tegenstanders van Standard

Ook Standard zat in pot twee. Uit pot één, met de hoogst geklasseerde teams, lootten de Rouches Sevilla. De Spanjaarden, met ex-Club Brugge-spits Carlos Bacca in de gelederen, werden afgelopen seizoen nog eindlaureaat van de Europa League. In de Primera Division eindigde het op de vijfde stek.

De Nederlandse vicekampioen Feyenoord plaatste zich op miraculeuze wijze voor de groepsfase van het tweede Europese clubtoernooi. De Rotterdamse club speelde vorige week in Kiev 1-1 gelijk tegen Loehansk en stond donderdag in De Kuip kort na rust 3-0 voor. Er leek niets aan de hand, maar Zorja kwam terug tot 3-3. Elvis Manu zorgde er in de extra tijd voor dat de Rotterdammers alsnog met 4-3 wonnen.

De derde opponent van de Luikenaars is het Kroatische HNK Rijeka, op papier duidelijk de minst sterke ploeg uit de groep.

De tegenstanders van Lokeren

Lokeren had op enkele leuke affiches in de groepsfase gehoopt, maar werd in een op papier allerminst aantrekkelijke groep ondergebracht. Er is de verre verplaatsing naar het momenteel onveilige Oekraïne (Metalist speelt wel in Kiev), een trip naar Turkije (Trabzonspor) en een verplaatsing naar Polen.

De Poolse kampioen Legia was de voorbije weken nog meermaals in het nieuws. Het had in de derde voorronde van de Champions League nog erg makkelijk afstand genomen van het Schotse Celtic (1-4 en 2-0), maar had een niet-speelgerechtigde speler opgesteld en verloor alsnog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content