Volgend seizoen grensoverschrijdend vrouwenvoetbal

© Belga

Zowel de Nederlandse als de Belgische voetbalbond hebben ingestemd met de oprichting van een grensoverschrijdende competitie voor het vrouwenvoetbal.

In de eerste seizoenshelft van 2012-2013 zullen de hoogste klassen van het vrouwenvoetbal in België en Nederland elk met acht clubs aan hun competitie beginnen. De vier hoogstgeplaatse clubs kwalificeren zich voor de Vrouwen BeNe League A. De overige clubs vinden elkaar in de Vrouwen BeNe League B terug.

Positieve studie

Beide voetbalbonden hadden eerder hun goedkeuring laten blijken na positieve resultaten in een studie over een grensoverschrijdende competitie voor vrouwen. Reglementen, commerciële zaken, financiën, een competitieschema en de communicatie worden dit voorjaar verder uitgewerkt. Er moet ook nog overleg met de betrokken clubs plaatsvinden. Projectmanager Jan van Kouterik wordt de grote baas worden van deze nieuwe competitie.

Mededeling KNVB Jan Van Kouterik: “Je ziet alom in Europa dat landen problemen hebben een volwaardige – en voor zowel publiek als sponsoren – aantrekkelijke hoogste vrouwencompetitie van de grond te krijgen. Door over de grenzen te kijken, ontstaat er een andere situatie met een groter potentieel en bereik. Het enthousiasme en de wil is er, nu moet blijken of het geheel zodanig uitgewerkt kan worden dat dit initiatief ook daadwerkelijk kans van slagen heeft.”

Mededeling KBVB

Steven Martens: “We zijn erg opgetogen dat na het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond nu ook het bondsbestuur van de KNVB definitief het licht op groen heeft gezet, waardoor we nu heel concreet aan de slag kunnen. In de komende maanden zullen we de plannen verder uitwerken. Er is in dit dossier nu echt een nieuwe fase aangebroken, waardoor de allereerste Women’s BeNe League weer een aardige stap dichterbij is gekomen.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content