Voetbalcoach Philippe Clement gaat aan de slag bij Schotse topclub Rangers

Philippe Clement. © Belga Image

Philippe Clement (49) heeft met Rangers een nieuwe club gevonden. De Belgische coach ondertekende een contract voor drieënhalf jaar, zo maakte de Schotse topclub zondag bekend.

Bij Rangers krijgt Clement de spelers Nicolas Raskin en Cyriel Dessers onder zijn hoede. Onze landgenoot is de opvolger van de Engelsman Michael Beale, die twee weken geleden mocht beschikken na de derde nederlaag van het seizoen. Na acht speeldagen is Rangers met 15 punten tweede in de Schotse hoogste afdeling, op zeven punten van leider Celtic. In Europa League-groep C telt Rangers 3 op 6 na een 1-0 zege tegen Real Betis en een 2-1 nederlaag tegen Aris Limassol.

‘Iconische club’

‘Ik ben enorm enthousiast over deze kans om dit seizoen in vier competities succes te boeken bij een van Europa’s meest iconische clubs’, stelt Clement op de website van zijn nieuwe werkgever. Volgende week zaterdag zit de trainer voor het eerst op de bank bij de 55-voudige Schotse kampioen in de thuismatch tegen Hibernian.

Clement werd begin juni ontslagen bij AS Monaco, na een teleurstellende zesde plaats in de Ligue 1 en het mislopen van Europees voetbal. Hij pakte als hoofdcoach drie Belgische landstitels met Club Brugge (2020 en 2021) en Racing Genk (2019).

Partner Content