Voetbal op een andere manier bekeken

© /

Onder de naam ‘All Together Now’ bundelen drie Belgische kunstenaars de krachten in een originele voetbaltentoonstelling.

‘All Together Now’ verwijst naar de Christmas Truce van 1914, toen soldaten van de Geallieerden verbroederden met die van de Centrale Mogendheden en de kortstondige wapenstilstand bezegelden met een wedstrijdje.

Meer dan honderd jaar later vormt er zich opnieuw een ongewone alliantie waarbij voetbal centraal staat. Kunstenaars Jurgen Vantomme, Marc Palmer en Robin Vermeersch brengen elk op hun eigen manier een hulde aan de sport die zoveel mensen begeestert.

Fotograaf Jurgen Vantomme is een groundhopper, hij trekt van hot naar her om plaatjes te schieten van onbekende voetbalvelden op uitzonderlijke locaties. Daarbij is hij eerder geïnteresseerd in de omgeving en de context dan in de wedstrijd zelf. Dat zorgt voor een uniek resultaat wat betreft sportfotografie.

De Britse Belg Marc Palmer combineert zijn interesse voor Britse popcultuur, supportersgedrag en zijn Belgische roots in een mengelmoes van schilderijen en tekeningen. Van verwijzingen naar Liverpool tot de Buffalo’s uit Gent, de link met voetbal is nooit veraf.

Geen voetbal zonder stadion, moet Robin Vermeersch gedacht hebben. Van de hand van de Oost-Vlaming ontstaan zowel miniatuurversies van bestaande arena’s als eigen fantasietjes. Deze creaties uit keramiek zijn het laatste element van deze eigenzinnige expositie.

De tentoonstelling loopt nog tot 5 maart 2017 in CC Het Perron in Ieper.

Meer info

Jonas Van himbeeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content