Vincent Kompany wil White Star Woluwe overnemen

© IMAGEGLOBE

Vincent Kompany is in verregaande onderhandelingen om tweedeklasser White Star Woluwe over te nemen.

Vincent Kompany is in verregaande onderhandelingen om tweedeklasser White Star Woluwe over te nemen. Zo onthult Sport/Voetbalmagazine deze week. “Vincent is altijd al van mening geweest dat er te weinig gedaan werd met het aanwezige talent onder de Brusselse jongeren”, legt een getuige uit die bij de recente onderhandelingen mee aan tafel zat. “Hen een kans bieden is zijn enige wens.”

De onderhandelingen tussen Kompany en White Star Woluwe schoten heel snel op. Aanvankelijk ging het enkel om uitsluitend een jeugdproject, maar dat evolueerde naar het plan om de club in zijn geheel over te nemen volgens een 50/50-verdeling van aandelen en obligaties.

Brussels United

In het businessmodel dat op tafel ligt, ziet WSW zich verzekerd van een jaarlijkse kapitaalsinjectie en een geoliede commerciële machine, maar daartegenover staan twee vereisten: een stadionverhuis en promotie naar eerste klasse. Ook een naamsverandering voor de club wordt geopperd: Brussels United.

In de nieuwe structuur zou een plaats weggelegd zijn voor Christel, de zus van Vincent, en Junior Ngalula (ex-Anderlecht en Standard), een jeugdvriend. Maar de deal met WSW is nog niet rond, er zijn immers nog andere clubs die op zijn interesse kunnen rekenen…

Het volledige verhaal over de plannen van Vincent Kompany leest u deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content