Vier coaches in Amerikaans vrouwenvoetbal worden levenslang geschorst

© Belga Image

Vier coaches die zijn genoemd in het onderzoek naar misbruik en wanpraktijken in het Amerikaanse vrouwenvoetbal, zijn levenslang geschorst. Dat meldde de Amerikaanse vrouwencompetitie NWSL. Het gaat om Paul Riley, Christy Holly, Rory Dames en Richie Burke. Bij deze coaches is ‘voortdurend wangedrag’ aangetoond in het onderzoek.

De straffen maken deel uit van een breed pakket van schorsingen en boetes tegen meerdere personen en organisaties die volgen na de publicatie van de bevindingen van de NWSL vorige maand.

Het onderzoek naar de intimidaties en misbruik was ingesteld nadat via het magazine The Athletic naar buiten was gekomen dat Riley in zijn periode als coach van Portland Thorns twee speelsters seksueel had misbruikt. Nadien getuigden meer voetbalsters over grensoverschrijdend gedrag.

Dames, oud-trainer van Chicago Red Stars, is beschuldigd van verbaal geweld en beledigingen aan het adres van speelsters. Holly, voormalig coach van Racing Louisville, werd ontslagen nadat hij werd beschuldigd van het ongewild seksueel betasten van een speelster. Burke (Washington Spirit) zou vooral discriminerende opmerkingen hebben gemaakt.

Lees ook:

https://sportmagazine.knack.be/wk-2022-qatar/hommeles-in-amerikaans-voetbal-bondscoach-uit-functie-gezet-na-beschuldigingen-door-familie-toptalent/

Partner Content