Victor Vazquez is uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar

© Belga Image

Victor Vazquez is door de Profvoetballers van eerste klasse uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar. De 28-jarige Spanjaard van Club Brugge is ‘apetrots’.

Victor Vazquez gaat in de eindstand zijn Israëlische ploegmaat Lior Refaelov en Neeskens Kebano van Charleroi vooraf. Vazquez heeft een grote voorsprong van liefst 325 punten en volgt op de erelijst Thorgan Hazard op. 360 voetballers van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit.

Daarmee heeft de 28-jarige strateeg van Club Brugge nu toch zijn individuele trofee beet. Hij werd eerder tweede in de Gouden Schoen, op vijf punten van winnaar Dennis Praet.

Zevende Bruggeling

De Spanjaard is na Jan Ceulemans, Marc Degryse, Lorenzo Staelens, Timmy Simons, Ivan Perisic en Carlos Bacca de zevende speler van Club Brugge die Profvoetballer van het jaar wordt.

‘Het is bijzonder door de collega’s te worden verkozen tot beste speler van het seizoen’, zegt Vazquez. ‘Ik dank het team en ben ook heel blij met de tweede plaats voor Refaelov.’

‘Of ik van mezelf vind de beste speler van de Jupiler Pro League te zijn ? Ik kan moeilijk over mezelf oordelen. Als een groot gedeelte van de 360 voetballers voor mij koos, zal dat wellicht zo zijn’, reageert hij op de Club-website.

‘Ik ben in elk geval zelf zeer tevreden over mijn prestaties. Dit was het beste seizoen dat ik als profvoetballer ooit gespeeld heb. De titel Profvoetballer van het Jaar maakt me alleszins apetrots. Het is bij mijn weten de eerste keer dat een Spanjaard in de Belgische competitie met deze hoogste eer aan de haal gaat. Mijn ouders, echtgenote, familie en tientallen vrienden in Barcelona én Brugge gunnen het me van harte.’

Met ‘Beste Doelman’ Mathew Ryan viel Club deze week nog een derde keer in de prijzen. ‘We wonnen met Michel Preud’homme, Mat Ryan en mezelf drie van de vier prijzen. Beter kan de suprematie van onze kern dit seizoen niet geïllustreerd worden’, aldus Vazquez.

Vier jaar

Vazquez is een jeugdproduct van FC Barcelona. In 2011 kwam hij op 24-jarige leeftijd naar Club Brugge. Na een moeizame aanpassingsperiode kwam hij dit seizoen onder trainer Preud’homme helemaal tot ontbolstering bij Club, waarmee hij de Beker won, de kwartfinales van de Europa League bereikte en afstevent op de titel van vicekampioen.

Het spelersreferendum wordt georganiseerd door de Pro League en Het Nieuwsblad, met La Dernière Heure als mediapartner. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content