Víctor Vázquez: ‘Gouden Schoen zou grote stap in mijn carrière zijn’

© Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De Spaanse middenvelder van Club Brugge is een van de smaakmakers in onze competitie en kanshebber op de Gouden Schoen. Hij gaf onlangs een interview aan de Spaanse krant El Mundo Deportivo.

In zijn vierde seizoen bij Club Brugge ogen de competitiestatistieken van de 27-jarige Spanjaard beter dan ooit: vier goals en zeven assists. Ook in de Europa League gooide hij al hoge ogen.

Ben je nu beter dan ooit?

“Ja, zonder twijfel. Of toch de eerste zes maanden van dit seizoen zijn uitstekend geweest. Ik heb een goede voorbereiding gehad en werd niet gehinderd door blessures. Fysiek ben ik honderd procent en dat is in de Belgische competitie toch heel belangrijk. Bovendien helpt het ook wel dat de ploeg op elkaar ingespeeld is na vier jaar.”

Jullie staan aan kop in de competitie. Worden jullie kampioen?

“We staan eerste, met vier punten voorsprong, ja. We hebben er nog nooit zo goed voor gestaan. Hoewel het nog moeilijk zal worden, ben ik er zeker van dat we de reguliere competitie gaan afsluiten als leiders.”

Je kan de Gouden Schoen winnen op 14 januari…

“Ja, ik maak kans. Of ik de eerste Spanjaard zou zijn die die trofee wint? Ja. Voor mij speelde Javier Portillo bij Club, maar hij won de Schoen niet.”

Je zal al wel offertes gekregen hebben. Komt je toekomst bij Club Brugge niet in gevaar?

“De club heeft me een voorstel gedaan om mijn contract te vernieuwen. Twee extra seizoenen. Ik had een contract tot juni 2016. Ik zal er eens goed over moeten nadenken. In januari word ik 28 jaar en ik moet aan mijn toekomst en die van mijn gezin denken. Ik heb een vrouw en een zoontje, dus het is een beslissing die we met zijn drieën moeten nemen.”

“Verschillende goede ploegen hebben al een bod uitgebracht, maar hier kennen ze me goed. Ik weet dat ik bij een goede club zit. Voor 24 december moet ik de knoop doorhakken.”

Zijn er ook Spaanse clubs geïnteresseerd?

“Ja, er zijn verschillende aanbiedingen uit Spanje. Ook uit Italië, Engeland en de Verenigde Staten is er interesse, maar niets concreets.”

Alvast veel geluk bij de verkiezing van de Gouden Schoen!

“Bedankt. Het zou mijn belangrijkste prijs zijn, omdat ik er uiteraard nog geen enkele heb op individueel niveau. Het zou een grote stap betekenen in mijn carrière. Statistisch gezien ben ik beter dan Praet, maar hij was het hele afgelopen jaar erg goed.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content