Vermaelen 5 maanden aan de kant

© BelgaImage
Wided Bouchrika
Wided Bouchrika Freelancejournaliste

FC Barcelona heeft voor de blessure van de Belgische Thomas Vermaelen beroep gedaan op specialist in hamstrings, dokter Sakari Orava. Door de operatie in Finland zal Vermaelen tot vijf maanden aan de kant zitten.

Vermaelens blessure is duidelijk toe aan een chirurgische ingreep en daarom doet FC Barcelona nu beroep op de Finse dokter Sakari Orava, een specialist in hamstrings.

Hoewel de arts nog geen resultaten van voorlopige medische tests te zien heeft gekregen en dus – zo stelde hij in een programma op het Spaanse 8TV – ‘niet weet of de operatie dringend is’, zou Vermaelen nog dit weekend in Finland geopereerd kunnen worden. Als de speler onder het mes gaat, zal hij tot vijf maanden lang aan de kant moeten zitten.

Nog niet op veld gestaan

De verdediger trok naar FC Barcelona met een hamstringblessure die hij tijdens het WK in Brazilië opliep. Iets wat schijnbaar geen probleem leek, maar Vermaelen heeft sindsdien nog niet een keer op het veld kunnen staan.

Vermaelen leek echter te herstellen, tot hij afgelopen weekend opnieuw een blessure opliep tijdens een training. Een gealarmeerd Barcelona besloot hem daarom niet mee te laten reizen naar Cyprus, aldus technisch directeur Andoni Zubizarreta. De ploeg legde 10 miljoen euro neer voor de internationale Belgische speler, maar zal dus nog even op zijn prestaties moeten wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content