Veiling gesigneerde voetbalshirts voor het goede doel

© Reuters

Enkele universiteitsstudenten veilen gesigneerde voetbalshirts voor het goede doel.

Studenten van de Vrije Universiteit Brussel, de Université Libre de Bruxelles en de KULeuven willen met het Project Pathshala een basisschool bouwen in Bangladesh, in samenwerking met de lokale bevolking. Daarom veilen ze via eBay enkele opmerkelijke items, waarvan de opbrengst integraal naar het project gaat.

Komieken en voetballers

Matías Suárez, Lucas Biglia, Dries Mertens, Maxime Lestienne en Racing Genk hebben reeds hun steun voor het project bevestigd. Zij krijgen het gezelschap van comedians Bert Gabriëls en Henk Rijckaert. De individuele spelers doneren elk een gesigneerd voetbalshirt en Racing Genk schenkt een shirt dat ondertekend werd door alle spelers en stafleden. De comedians voorzien vijf duotickets en een ‘meet and greet’ voor de ‘Zonde van de zendtijd’-comedyavond tijdens de Gentse feesten op 14 juli. Alle items worden verkocht via eBay van 8 juni tot 15 juni.

Tweede keer

Het is al de tweede keer dat de studenten een project organiseren. In 2010 kregen zij voor hun eerste project de Vlaamse Mobility Award voor het beste project. Toen werd er een bevallingsruimte gebouwd in een lokaal ziekenhuis in Bangladesh. (GM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content