Vázquez: ‘Tegen een bod uit Qatar zeg ik niet nee’

© BELGA

Aan de vooravond van de Supercup, de officiële start van het nieuwe seizoen, sprak Sport/Voetbalmagazine met Victor Vázquez.

In het interview toont de Spaanse draaischijf van Club Brugge zijn ambitie. Hij wil prijzen pakken met Club, maar is niet blind voor andere aanbiedingen, erkent hij.

“Het afgelopen seizoen haalde ik een goed niveau en werd ik ook verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Ik droom nog, ja. Ik zou nog graag ooit – wanneer, weet ik niet – één jaar in de Primera División te spelen. Maar ik wil ook nog zo veel mogelijk geld verdienen, zodat mijn gezin zich geen zorgen meer hoeft te maken na mijn carrière. We zullen zien. Ik lig bij Club Brugge nog twee jaar onder contract en ik ben heel gelukkig, want ik heb een goede relatie met de trainer en met iedereen in de club. Maar als er een ploeg komt die het nodige geld voor mij wil betalen, dan zullen we rond de tafel gaan zitten en praten.”

Kiezen voor het geld of de sportieve ambities laten primeren, tussen die twee vuren zit hij. “Ik ben nu 28, ik moet aan de toekomst van mijn gezin beginnen denken, weet je. Ik verdien goed, maar je wil toch steeds méér voor je familie. Langs de andere kant: Club Brugge speelt altijd voor de prijzen en daar hou ik van. We gaan nu ook proberen om ons te kwalificeren voor de poulefase van de Champions League. Ik zou bijvoorbeeld niet bij een Spaanse middenmoter of een degradatiekandidaat willen voetballen, dat trekt me niet aan.”

“Maar als er een club uit Qatar, de Emiraten of Rusland zou aankloppen, dan zou ik toch eens goed moeten nadenken, want dan gaat het om erg veel geld. Qua voetbal zou ik een stap achteruit zetten, maar financieel een stap vooruit. Nogmaals: ik ben heel gelukkig in Brugge en mijn gezin is dat ook, maar als er zo’n offerte komt, kan je dat niet zomaar naast je neerleggen.”

(Steve Van Herpe)

Lees het volledige interview met Victor Vázquez in Sport/Voetbalmagazine van 15 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content