Vanhaezebrouck: ‘Eén tegen één is Dejaegere onze beste speler’

© BELGA

Deze week hakt Brecht Dejaegere de knoop door: bij KV Kortrijk blijven of niet. Coach Hein Vanhaezebrouck ziet zijn talentvolle middenvelder alleszins niet graag vertrekken.

De amper 20-jarige offensieve middenvelder ontpopte zich tijdens play-off 1 tot de revelatie bij de Kortrijkzanen. Cercle, Lokeren, Zulte Waregem en Club Brugge meldden zich om Dejaegere in te lijven.

Onvoorspelbaar

Hein Vanhaezebrouck beweert in Sport/Voetbalmagazine niet verrast te zijn door wat Dejaegere in play-off 1 liet zien. “Het is snel gegaan, maar eigenlijk ben ik niet verbaasd. Tot nu toe deed hij nog niets wat we niet wisten dat hij kon.”

“Eén tegen één is hij onze beste speler, niemand in de groep schakelt zo makkelijk een man uit als hij. Hij is onvoorspelbaar door zijn vinnigheid en de keuzes die hij maakt – binnenkant, buitenkant, linkervoet, rechtervoet.”

“De progressie die hij nu maakte, komt ook doordat ik hem een rij hoger zette. Bij de beloften was hij een verdedigende middenvelder, maar bij het begin van dit seizoen zegde ik hem dat hij met zijn mogelijkheden en zijn acties in onze manier van spelen veel nuttiger zou zijn op offensievere posities.”

De eerste die iets snapt

“Brecht speelde een fantastische play-off 1, maar het is ook niet met een vingerknip gekomen. Positioneel is hij een heel seizoen gekneed geweest. Al moet ik wel zeggen dat hij iemand is die de dingen snel oppikt. Wanneer je iets uitlegt, is hij doorgaans de eerste die het snapt.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content