Vanden Borre: ‘Ik had deze klik nodig’

© BELGA
Thomas Bricmont

Anthony Vanden Borre staat dicht bij een selectie voor de A-kern van Anderlecht. Mogelijk duikt hij al op tijdens de play-offs.

Anthony Vanden Borre staat dicht bij een selectie voor de A-kern van Anderlecht. Mogelijk duikt hij al op tijdens de play-offs. Na acht maanden zonder club leeft Anthony Vanden Borre bij Anderlecht weer op. “Iedereen weet dat ik een moeilijke periode doorgemaakt heb. Ik weeg mijn kansen nu af en ik ben heel tevreden met wat ik op dit moment heb”, vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. Ook zijn sympathisanten wachten met ongeduld op de terugkeer van de ket. Zowel tijdens de trainingen als op de forums van de sociale media zijn de steunbetuigingen talrijk.

“Ik ben opgegroeid bij paars-wit en dat is men niet vergeten”, zegt VDB, wiens laatste officiële wedstrijd (met Genk tegen Anderlecht) al dateert van 24 april 2012. “Het is nog meer hartverwarmend omdat ik het gevoel om voetballer te zijn was kwijtgeraakt. De sfeer in de kleedkamer, de blijdschap, de inspanningen, het zweet na de training: dat heb ik allemaal vreselijk gemist. Alleen een voetballer die verstoken blijft van zijn passie kan zoiets begrijpen.”

Ernstige mensen

“Anthony heeft een sterke persoonlijkheid”, bevestigt Patrick Mbaya, een voormalige advocaat aan de balie van Luik en Brussel die aan het hoofd staat van Target Eleven (managementbureau dat ook Marouane Fellaini vertegenwoordigt) op de Louisalaan. “Hij kan een tegenstander schrik aanjagen. We hebben Anderlecht moeten overtuigen om hem een kans te geven, dat was niet gemakkelijk. De eerste stap werd gezet door Mbo Mpenza en makelaar Christophe Henrotay, die in november met Herman Van Holsbeeck zijn gaan praten. Anthony had ook aanbiedingen om weer naar het buitenland te gaan, naar Engeland meer bepaald, maar hij verkoos om zijn carrière hier in Anderlecht opnieuw te lanceren.”

Een contract is er nog wel niet getekend. “Zijn situatie zal evolueren naargelang hetgeen hij toont op training”, gaat Mbaya verder. “Er is een wederzijds vertrouwen, omdat Christophe Henrotay geregeld met Anderlecht samenwerkt en ook Mbo het huis goed kent.”

“Wat mij nu overkomt beschouw ik als het lot. Ik had deze klik misschien nodig om weer vooruit te komen”, besluit VDB. “Ik heb nooit écht overwogen om er de brui aan te geven, want ik hou te veel van de sport. Ik kan me niet voorstellen dat ik niet meer zou voetballen. Maar het klopt dat ik mijn buik vol had van alles eromheen, vooral de makelaars. Vandaag heb ik mijn lot in handen gelegd van ernstige mensen, mensen die ik kan vertrouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content