Van Veldhoven: ‘Van Wijk deed hier goed werk, ik zie een goede fysieke basis’

© Belga Image

Westerlo heeft met Harm van Veldhoven snel een opvolger voor de ontslagen Dennis van Wijk gevonden. In Sport/Voetbalmagazine verklapt de Nederlandse Belg hoe hij Westerlo in eerste klasse wil houden.

“We spraken op drie dagen tijd met vier of vijf kandidaten”, blikt Westerlomanager/CEO Herman Wijnants terug op een bewogen week. “Uiteindelijk kozen we na een drietal gesprekken voor Harm van Veldhoven, vanwege zijn ervaring, kennis van eerste klasse en van onze club. Hij woont in Mol, kon vrij snel een typeploeg op papier zetten en aantonen hoe er tactisch kon geanticipeerd worden. Op menselijk vlak praat hij gemakkelijk met spelers. Harm geeft hen hopelijk het noodzakelijke vertrouwen om tot prestaties te komen.”

Wespennest

Van Veldhoven, die de laatste drie competitiewedstrijden bekeek en met de komst van Standard zondag al meteen een stevige kluif krijgt voorgeschoteld, heeft geen schrik voor de uitdaging van (voorlopig) zes maanden. “Ik zie een enthousiaste groep met kwaliteit, die hard wil werken. Het komt erop neer de puzzelstukjes snel weer bij elkaar te leggen en de jongens veel vertrouwen te geven. Dennis van Wijk deed hier goed werk. Hij verdient alle complimenten, want ik zie een goede fysieke basis. Alleen werd hij het slachtoffer van de wetten van het voetbal. Maar het was hier duidelijk geen wespennest.”

Play-off 2

De Nederlandse Belg, die zichzelf omschrijft als iemand die veel communiceert, sereen blijft en respectvol met mensen omgaat, kwam snel uit op het grootste werkpunt. “We moeten nog beter in de organisatie staan en minder tegendoelpunten slikken. Bij de omschakeling dienen we verstandiger te voetballen en de juiste keuzes te maken. De krachten bundelen en een sterke samenhang tonen, dat zijn de grootste uitdagingen. Ik wil play-off 2 halen en zo doorgroeien. Westerlo laten evolueren tot een stabiele eersteklasser, dat primeert.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content