Van Nieuwenhuyze niet verrast door ontslag Broos

© Reuters

Hugo Broos en Zulte Waregem stelden een einde aan hun samenwerking. ‘In onderling overleg’, zoals dat netjes gecommuniceerd werd.

Vorige week publiceerde Sport/Voetbalmagazine een interview met Ludwin Van Nieuwenhuyze, de afscheidnemende aanvoerder van SV Zulte Waregem, waarin die scherp uithaalde naar trainer Hugo Broos. Een correcte weergave van wat er binnen de muren van het Regenboogstadion leefde, zo blijkt nu. Nog geen week later hebben Broos en Zulte Waregem een einde gesteld aan hun samenwerking. ‘In onderling overleg’, zoals dat netjes gecommuniceerd werd.

Broos had spelersgroep niet in de hand

Ludwin Van Nieuwenhuyze is maar weinig verrast door het nieuws. “Ik schatte de kans op vijftig procent”, zegt hij aan onze redactie. “Zoals vorige week aangehaald in het interview met Sport/Voetbalmagazine had hij zijn spelersgroep niet echt in de hand en was niet iedereen gelukkig met hem. Dat heb ik ook tegen Patrick Decuyper gezegd en het lijkt me logisch dat die nog met andere spelers gesproken heeft. Wellicht zullen ook zij aangegeven hebben dat ze niet tevreden waren, want na het interview van vorige week hebben verschillende ploegmaats me gezegd dat ze blij waren dat er iemand de waarheid verteld had. Van geen enkele ploegmaat heb ik een negatieve reactie gekregen. Met het bestuur heb ik sindsdien geen contact gehad, maar voor hen was dat geen verrassing want ik had daarvoor al mijn mening verteld.”

Opvolger

Ondertussen wordt al druk gespeculeerd over een opvolger van Broos. Keert straks Francky Dury, net opgestapt bij AA Gent, terug naar het vertrouwde nest? Van Nieuwenhuyze: “Ik zou het een goede keuze vinden. Francky kent de club door en door. Hij is ambitieus en dat is de club ook. Waarom dan niet opnieuw samenwerken?” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content