Van Himst: ‘De aanpak van Wilmots is positief’

© Belga

Ex-bondscoach Paul Van Himst staat achter de beslissing van de bond om door te gaan met Marc Wilmots.

In ons zusterblad Sport/Footmagazine geeft Van Himst deze week zijn mening over Marc Wilmots. Nog voor het nieuws over zijn definitieve aanstelling bekend werd, zag Van Himst er geen graten in om van Wilmots de bondscoach te maken.

“Ik vind de aanpak van Wilmots positief. Het bewijs is dat hij de steun van de spelers krijgt. Vergeet niet dat we met een nieuwe coach weer nieuwe experimenten of een nieuw speelsysteem zouden krijgen, terwijl we daar de tijd niet voor hebben. We moeten klaar zijn voor onze eerste kwalificatiematch begin september.”

EngelandVan Himst komt ook nog even terug op de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Engeland afgelopen zaterdag.

“Ik begrijp hoe Wilmots heeft willen spelen tegen Engeland. Hij heeft de ploeg zo gezet dat het een beetje deed denken aan het Barça van Guardiola. Op die manier waren er eigenlijk te veel spelers die graag met de bal lopen en die graag de bal in de voet krijgen. Zo misten we diepgang.”

“Ik ben er voorstander van om een echte diepe spits op te stellen en niet om Hazard in een hybride rol te laten spelen. Zo kan hij zijn kwaliteiten niet ten volle benutten.”

“Nu, voor een coach is het niet evident om het perfecte evenwicht te vinden. We hebben zo veel goede middenvelders dat het verleidelijk is om er zo veel mogelijk op te stellen. Temeer omdat onze diepe spitsen niet in vorm zijn of nog een stapje tekortkomen voor het hoogste niveau.” (PB, TB, SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content