Van Eenoo: ‘We moeten van iedere match genieten’

© IMAGEGLOBE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Sport/Voetbalmagazine bracht Brecht Dejaegere en Lukas Van Eenoo samen, jonge Belgen die topvoetbal combineren met studies.

In de halve finale van de beker van België neemt Kortrijk het op tegen Cercle. Oftewel Brecht Dejaegere tegen Lukas Van Eenoo, jonge Belgen die topvoetbal combineren met studies. Sport/Voetbalmagazine bracht de twee studenten samen. Beide jongeren vielen al eens in tijdens een bekerfinale: Brecht vorig seizoen tegen Lokeren (0-1) en Lukas tegen AA Gent in 2010 (0-3).

Brecht Dejaegere: “Als we nu de finale halen, is de kans dat we zullen starten veel groter.”

Het is een belevenis die hen altijd zal bijblijven, weten ze nu al.

Brecht: “Gewoon al de opwarming is super: je gaat al die trapjes naar het veld op en ziet daar 15.000 fans van Kortrijk zitten!”

Lukas Van Eenoo: “Van Cercle waren er ook 13 à 14.000.”

Brecht: “Het moment dat je mag invallen, dat is zot, hé. Ik had toen nog maar een match of vijf gespeeld met de eerste ploeg en dan beschouw je dat als een beloning voor drie jaar hard werken.”

Lukas: “De grootste vooruitgang maak je als jonge speler wanneer je mag meedoen. Toen we vroeger tegen een topploeg speelden, voelde ik: oei, dat is wel een hoger niveau. Maar nu begin ik echt te voelen: misschien zal het ook ooit wel lukken. Je moet gewoon keihard werken en vertrouwen hebben.”

Brecht: “Ja, vertrouwen, dat is de basis. Voor mij is dat doorslaggevend. Ik zal mij in een wedstrijd altijd wel inzetten, maar wanneer ik dan eens een bal verkeerd controleer, denk ik: dat is niet goed! Ik heb dat altijd een beetje gehad. Faalangst zou ik het niet noemen, maar…”

Lukas: “Dat is eigen aan de meeste jonge spelers.”

Brecht: “Bij mij is het ook: mijn ouders deden er zo veel voor en ik moet hen proberen tevreden te stellen. Ik wou altijd goed spelen voor hen, en als ik dan eens minder goed speel…”

Lukas: “Natuurlijk speel je voor je ouders, maar je speelt ook voor jezelf en voor de ploeg. De grootste kick is voor mij dat je het veld opkomt en dat het stadion vol zit.”

Brecht: “Ja, dat vind ik ook altijd zo chic en in Kortrijk is het een heel gezellig stadion.”

Lukas: “Dat is wel waar. Wij hebben ook wel een goeie aanhang, maar in zo’n groot stadion valt dat minder op. Wat wij moeten doen, is hoe dan ook van iedere match genieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content