Van der Elst: ‘Het had wel kunnen marcheren bij Club Brugge’

© BELGA

Al zes jaar, sinds het ontslag in Club Brugge, praten Marc Degryse en Jan Ceulemans niet meer met elkaar. Franky Van der Elst denkt dat het ooit wel weer goed komt tussen de twee goede vrienden van weleer, zo verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine.

Even werd Marc Degryse genoemd als kandidaat voor de functie van technisch directeur bij STVV. Dat was volgens bepaalde bronnen op voorspraak van Franky Van der Elst, trainer van de Kanaries en al jaren een goede vriend van Degryse.

Van der Elst: “Ik wees hem alleen maar op de vacature, zoals ik dat trouwens nog met anderen deed. Maar het is altijd en overal hetzelfde: je bespreekt iets, je kiest ervoor om het te doen of om het niet te doen, maar om erover te zwijgen. Maar mensen kunnen niet zwijgen. Op zich is dat niet erg, maar ik probeer mij toch aan de afspraken te houden.”

Marc Degryse was al eens sportleider, bij Club Brugge, maar daar zorgde het ontslag van Jan Ceulemans onder zijn leiding voor een breuk in hun hechte vriendschap. De twee praten al zes jaar niet meer met elkaar. Van der Elst staat daar tussenin.

“Achteraf bekeken had het toen bij Club Brugge wel kunnen marcheren”, oordeelt Van der Elst. “Het hééft trouwens ook wel gemarcheerd, want na Nieuwjaar stonden we nog even op kop. En achteraf bekeken, is het Marc ook niet geweest die aan de basis van zijn ontslag lag.”

Wie dan wel de drijvende kracht achter dat ontslag was, laat Van der Elst aanvankelijk in het midden. Al ontlokt de naam van toenmalig voorzitter Michel D’Hooghe een brede glimlach bij Franky Van der Elst. “Iederéén weet dat toch? (bedenkt zich) Gert Verheyen zegt altijd: ‘Jij zegt nooit veel, maar af en toe komt het er wel eens uit.’ Ik moet zeggen dat ik al vaak gelijk kreeg. Maar ja… het komt allemaal wel goed, zo zegden ze mij ooit eens…”

“Ik hoop dat ze vroeg of laat toch een keer met elkaar zullen praten om samen eens elk alles vanuit hun eigen perspectief te reconstrueren, want dat zou wel eens nuttig kunnen zijn om bepaalde dingen te verduidelijken.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content