Van Buyten beloond met Nationale Trofee voor Sportverdienste

© Belga

Daniel Van Buyten mocht de Nationale Trofee voor Sportverdienste ontvangen uit handen van prins Laurent. ‘Trots dat ik Belg ben en deze prijs krijg’, reageerde een geëmotioneerde Van Buyten.

“Dit was een uitzonderlijke dag”, reageerde Daniel Van Buyten nadat hij in het stadhuis van Brussel uit handen van prins Laurent de Nationale Trofee voor Sportverdienste ontvangen had. “Ik ben het absoluut niet gewend om op zo’n prestigieuze plaats een prijs te ontvangen, en dat in het gezelschap van mijn familie.”

“Ik ben echt geëmotioneerd en fier. Trots dat ik Belg ben en deze trofee krijg. De andere prijzen die ik in mijn loopbaan verzamelde, waren eerder collectief en ik kreeg ze in het buitenland. Dan ook nog op basis van de prestaties in één seizoen. Dit is helemaal iets anders. Dit is een beloning voor mijn hele carrière.”

Kledinglijn

Over zijn toekomst heeft Van Buyten nog niets beslist. Voorlopig wijdt hij zich volledig aan zijn gezin. “Dankzij het voetbal beheer ik wel al een vastgoedportefeuille. Ik ben ook van plan om binnenkort een kledinglijn te lanceren en Bayern heeft me gevraagd om in België en de buurlanden jonge talenten te scouten. Maar in de eerste plaats wil ik nu bij mijn familie zijn en genieten.”

Eén familielid moest Van Buyten missen. Om gezondheidsredenen kon zijn vader er niet bij zijn op de uitreiking. “Hij is mijn idool. Hij heeft mijn hele carrière achter mij gestaan en me altijd gesteund, me het juiste pad getoond. Ik zal hem alles over deze avond vertellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content