Union gaat niet in beroep tegen schorsing Vanzeir

© Belga Image

Union heeft woensdag bekendgemaakt niet in beroep te zullen gaan tegen de vijf speeldagen effectieve schorsing (en drie speeldagen voorwaardelijk) die aanvaller Dante Vanzeir dinsdag kreeg opgelegd van het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat maakte de competitieleider bekend op haar website.

‘De club en de spelers zullen altijd waarden als respect en fair-play hoog in het vaandel dragen en beschouwen de actie dan ook als ontoelaatbaar’, legt de Brusselse club uit. ‘Daarom gaan we dus akkoord met de uitgesproken straf.’

Vanzeir kreeg naast zijn schorsing ook een boete van 6.500 euro.

Het bondsparket had oorspronkelijk een schorsing van acht wedstrijden, waarvan zes effectief, gevraagd voor de spits van Union na zijn uitsluiting zaterdag op het veld van Charleroi (0-3). De 23-jarige Vanzeir deelde toen een slag in het gezicht uit aan thuisspeler Valentine Ozornwafor. De Nigeriaanse verdediger moest met een bebloed gezicht van het veld worden gedragen. Hij verloor even het bewustzijn maar onderzoek in het ziekenhuis bracht geen ernstige letsels aan het licht. Hij kon ook alweer de trainingen hervatten. Vanzeir verontschuldigde zich een dag later in een filmpje en gaf aan dat hij contact had gehad met Ozornwafor.

Dante Vanzeir mist door de schorsing op één na alle resterende wedstrijden van de reguliere competitie. De eenmalige Rode Duivel tekende dit seizoen in 28 competitieduels al voor dertien goals en tien assists bij de promovendus, waar hij een dodelijk duo vormt met Deniz Undav.

Partner Content