UEFA en ECA herhalen na overleg met A22 Sports verzet tegen Super League

© GETTY

De Europese voetbalbond UEFA en European Club Association (ECA) blijven zich verzetten tegen de oprichting van een Europese Super League. Dat hebben beide instanties dinsdag na een overleg op de UEFA-hoofdzetel in het Zwitserse Nyon gemeld.

De UEFA en ECA, de organisatie die voetbalclubs in Europa vertegenwoordigt, zaten samen met A22 Sports Management, een sportontwikkelingsbedrijf dat als opdracht heeft om te proberen een Super League op poten te zetten. Maar de twee instanties zijn nog steeds gekant tegen een grote Europese competitie, zo maakten ze na afloop van een 2,5 uur durende meeting bekend. 

“Het topmanagement van de UEFA, onder leiding van voorzitter Aleksander Ceferin, en hoge vertegenwoordigers van de nationale bonden, clubs, spelers en fans benadrukten samen dat het verzet tegen de zelfbenoemde Super League vandaag nog steeds overweldigend is, net als sinds april 2021”, klinkt het in een mededeling van de UEFA.

Twaalf clubs maakten in de lente van vorig jaar bekend voorstander te zijn van de oprichting van de Super League, een gesloten competitie met de grootste teams van Europa. Na een wereldwijde storm van protest tegen de megalomane plannen besloten Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Inter zich snel terug te trekken, maar Real Madrid, FC Barcelona en Juventus gaven zich niet zo snel gewonnen en lijken nog altijd in het project te geloven.

‘De UEFA en voetbalstakeholders blijven vasthouden aan de grondslagen van het Europese voetbal, die gebaseerd zijn op openheid, solidariteit en meritocratie’, luidt het verder. ‘Ze dienen de bredere doelstellingen van sportieve principes en maatschappelijk belang, in plaats van privileges en eigenbelang.’ 

Onder meer Michael Verschueren, bestuurslid bij RSC Anderlecht, was bij het overleg aanwezig als Board Member bij de ECA.

Partner Content