Tweede klasse heet vanaf dit seizoen Belgacom League

© Belga

Op 22 augustus trapt ook de tweede klasse het nieuwe voetbalseizoen af, onder een nieuwe naam: Belgacom League.

Op 22 augustus trapt ook de tweede klasse het nieuwe voetbalseizoen af, en dat zal gebeuren onder een nieuwe naam: Belgacom League. Dat maakte Belgacom, dat officiële partner is van de competitie, bekend in een persbericht. De abonnees van Belgacom TV zullen per speeldag de twee topmatchen in tweede gratis kunnen bekijken op Belgacom 11.

Vorig seizoen zond het telecombedrijf de thuiswedstrijden van Antwerp, Waasland-Beveren, Charleroi en Eupen uit, en was er de realityreeks ‘Op weg naar eerste’.

“Op basis van deze ervaring besliste Belgacom haar partnerschap uit te breiden tot alle ploegen van de tweede klasse en er de ’titelsponsor’ van te worden”, zo leest het persbericht.

Guido De Croock, de voorzitter van tweede klasse, is tevreden met de samenwerking. “Onze liga prijst zich gelukkig dat we met Belgacom een enthousiaste commerciële partner gevonden hebben, die onze liga de nodige uitstraling zal geven en onze clubs meer in de kijker plaatst. (…) De uitbouw van onze clubs en van het voetbal in het algemeen zullen er wel bij varen.”

Belgacom zal dit seizoen voor het eerst ook (alle wedstrijden van) de Champions League uitzenden. Ook supporters van het Spaanse en Portugees voetbal kunnen er terecht. De zender biedt daarnaast per speeldag ook vijf wedstrijden van de Jupiler Pro League aan. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content