Trond Sollied: gids in het donker bij Sporting Lokeren

© Belga Image

Na het ontslag van Peter Maes behaalt Lokeren 4 op 6. De club herademt onder Trond Sollied.

Alsof de dreigende wolken boven Daknam plots verdwenen zijn. De spionkop die van begin tot eind de ploeg aanvuurde, geen enkele proteststem meer richting voorzitter Roger Lambrecht, aardig voetbal en vooral: drie punten. Zondagavond tegen Eupen kon Sporting Lokeren voor de eerste keer sinds 1 september nog eens winnen.

Na amper enkele dagen training drukte Trond Sollied al meteen zijn stempel. Spelers voetbalden weer met vertrouwen en organisatorisch klopte het plaatje ook.

Vooral de keuze voor Joher Rassoul – onder Peter Maes steevast verdediger – als meest vooruitgeschoven pion in de driehoek op het middenveld bleek een meesterzet. Samen met Killian Overmeire en een herboren Lukas Marecek domineerde hij het Eupense middenveld.

Niet toevallig zwaaide Sollied na de zege met lof richting zijn centrale as. Met daarbij het duo Jacov FilipovicOlivier Deschacht achterin lijkt Lokeren daar alvast zijn succesformule gevonden te hebben.

Opvallend was het hoe vaak Lokeren tegen Eupen de afvallende bal recupereerde. Kenmerkend voor de aanpak van de Noorse trainer, die meer pressing vraagt van zijn spelers en drang naar voren stimuleert. ‘Die afvallende bal is zo belangrijk, van daaruit kan je meteen gevaarlijk zijn’, legt aanvoerder Overmeire uit.

Op training maakt Sollied indruk met zijn tactische shadowgames. Overmeire is alvast fan: ‘Die 11 tegen 11-oefeningen bieden het voordeel van de herkenbaarheid, want die situaties maak je ook in de wedstrijd mee.’

De aanvoerder wil geen steen richting Peter Maes werpen – ‘Hij verdient respect voor alles wat hij deze club heeft geschonken’ – maar merkt ook herwonnen vertrouwen bij zijn ploegmakkers: ‘Sollied straalt rust uit. Hij heeft een duidelijke visie en daar gelooft hij heel erg in. Dat geloof besmet de spelers.’

Ook Sollied was tevreden: ‘Dit is een brave groep, maar met een uitstekende mentaliteit. Ze willen werken voor elkaar en pikken de nieuwe structuren snel op. Binnen een maand zullen we nog veel verder staan’, aldus de vastberaden Noor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content