Triest record toont malaise van Lukaku bij Chelsea aan

© GETTY

De Belgische aanvaller was onzichtbaar in de Londense derby tegen Crystal Palace, die Chelsea in het slot won met 0-1. Één statistiek toont dat pijnlijk aan.

Het werd geen eenvoudige namiddag voor Chelsea tegen Crystal Palace zaterdag. Pas in het absolute slot van de wedstrijd werd de ban voor de bezoekers gebroken na een doelpunt van Hakim Ziyech. Voor onze Rode Duivels Christian Benteke en Romelu Lukaku werd het echter een avond om snel te vergeten. De eerste spits zat zaterdag 90 minuten op de bank, terwijl zijn Belgische collega bij Chelsea opnieuw niet kon overtuigen.

Big Rom kent al sinds zijn overstap naar Stamford Bridge moeite om zijn prijskaartje van meer dan 100 miljoen te rechtvaardigen. Zo kon hij dit seizoen nog maar vijf keer scoren in de Premier League en is het nog wachten op zijn eerste competitiedoelpunt in 2022, terwijl er al vier wedstrijden zijn gespeeld. Enkel in de Wereldbeker voor Clubs (2 goals) en de FA Cup tegen Chesterfield (1 goal) wist hij al te scoren dit jaar.

En dan moest het absolute dieptepunt zaterdagnamiddag volgen tegen Crystal Palace. Lukaku stond de volle 90 minuten op het veld, maar raakte in totaal slechts zeven keer de bal, zonder één keer (op doel) te trappen. Voor het eerste fluitsignaal kwam hij zelfs maar aan twee baltoetsen, waarvan één de aftrap was.

Die zeven balcontacten zijn een triest record in de Premier League, berekende statistiekenbureau Opta. Sinds het de matchen van de Premier League bijhoudt (2003/04), kwam geen enkele speler in 90 minuten aan minder toetsen. Dat hij zichzelf opnieuw lanceerde bij Chelsea na de Wereldbeker voor Clubs, lijkt dus alweer voorbij. Lukaku kwam naar Engeland voor prijzen en records, maar eentje als dit had hij waarschijnlijk niet in gedachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content