Transfer Matias Suarez naar CSKA Moskou afgeblazen

© Belga

De transfer van Matias Suarez van RSC Anderlecht naar de Russische topclub CSKA Moskou gaat niet door. ‘Beide clubs konden geen akkoord vinden,’ aldus RSCA.

De transfer van de Argentijnse aanvaller Matias Suarez van landskampioen en huidig competitieleider RSC Anderlecht naar de Russische topclub CSKA Moskou gaat niet door. “Beide clubs konden geen akkoord vinden”, luidde de mededeling van de Brusselaars.

Suarez blijft dus gewoon voor Anderlecht voetballen. Nochtans leek het er de afgelopen dagen op dat de transfer van de ‘Piraat van Cordoba’ naar de Russische hoofdstad eindelijk afgerond kon worden. De Gouden Schoen van 2011 slaagde immers in München voor de medische tests, waardoor niets een transfer nog in de weg leek te staan.

Maar eerst moest er wel nog een akkoord gevonden worden tussen Anderlecht en CSKA, dat zich vragen bleef stellen bij de knieblessure van de vlot scorende Argentijn en heel wat minder miljoenen op tafel wou leggen dan vorige zomer. Het was al de derde keer dat de Argentijnse spits tests moest ondergaan. Suarez was in de zomer van 2012 al op weg naar CSKA, maar na een eerste reeks medische tests werd de transfer afgeblazen. Toen was er wel een financieel akkoord tussen Anderlecht en CSKA
Moskou.

Bij de tweede medische controle begin december bleek het kniegewricht nog onvoldoende gestabiliseerd en verstevigd. Daarom besliste CSKA de transfer niet te laten doorgaan en de verdere revalidatie van Suarez af te wachten.

‘Mati’ Suarez trainde de afgelopen weken mee bij Anderlecht na zijn revalidatie in Argentinië en kan dus in principe Paars-wit de eerstvolgende weken bijstaan in de titelstrijd. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content