Trainer van Den Bosch durft niet meer thuis te slapen door bedreigingen na racisme-rel

© gf

Erik van der Ven, de trainer van het Nederlandse FC Den Bosch, heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreigingen. Die kwamen er nadat hij de een speler van Exelsior, die racistisch was bejegend door Den Bosch-supporters, een ‘zielig mannetje’ noemde.

Trainer Erik van der Ven van FC Den Bosch heeft een ongemakkelijke avond achter de rug. Door bedreigingen durfde hij namelijk niet meer te slapen in zijn eigen huis. Daardoor heeft de 35-jarige Nederlander nu ook een aangifte gedaan bij de politie.

De beledigingen kwam er na de wedstrijd tegen Excelsior. Die werd ontsierd door racistische beledigingen van de Den Bosch-supporters aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes. Er klonken vanaf de tribunes sinterklaasliedjes en oerwoudgeluiden als de speler aan de bal was. Gerrets probeerde eerst met het slachtoffer zelf te praten, maar die was zo van de kaart dat de arbiter de aanvoerders erbij haalde. De wedstrijd werd even gestaakt door het voorval.

Direct na de wedstrijd, die op 3-3 eindigde, kwam Van der Ven met een laconieke reactie op de racistische bejegening van Mendes Moreira. “De club heeft duidelijk een statement naar buiten gebracht, die heb ik zojuist gelezen en daar sta ik volledig achter”, zei de trainer, die vervolgens met draaiende camera een woordenwisseling had met Mendes Moreira. “Hij zei dat ik een zielig mannetje ben”, aldus de boze Excelsior-speler. “Denk je dat we dit anno 2019 moeten accepteren of zo?”

Van der Ven verklaarde later op de avond bij FOX Sports dat zijn woorden verkeerd waren uitgelegd. “Dat was niet zozeer over het feit dat hij zich aangevallen voelde, maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend naar onze supporters stond. Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd. Toen lokte het eigenlijk een nieuwe reactie uit. Dat is de reden dat ik dat zei en dat is achteraf niet slim. Maar ik ben absoluut tegen racisme, daar wil ik niks mee te maken hebben. Ik sta achter Mendes Moreira, 100 procent.”

In het belang van het onderzoek wil en kan Den Bosch niets zeggen over de aard van de bedreigingen. Van der Ven, die in het seizoen 2003-04 op de loonlijst stond bij Racing Genk, was maandag wel weer op de club om de hersteltraining te leiden.

Partner Content