Top tien van de 17e speeldag in eerste klasse

© Belga Image

Welke spelers kruidden het afgelopen voetbalweekend in de Jupiler Pro League?

1. Nicolas Penneteau (Charleroi) : zet zijn goede vorm van de voorbije weken verder. Vooral in de tweede helft was hij een ware kwelduivel voor KVO. Redde twee pogingen van Zivkovic, eentje van Bjelica en stopte een penalty van Gano. Won zo een punt voor zijn ploeg.

2. Nicklas Pedersen (KV Mechelen) : handelde voor rust bijzonder efficiënt bij de aangeboden kansen en werkte zich te pletter bij balverlies door goed te storen op Malinovski, Schrijvers en Pozuelo.

3. Idir Ouali (KV Kortrijk) : één doelpunt in de beker tegen Antwerp op woensdag en twee in de competitie tegen Waasland-Beveren op zaterdag: herboren onder De Boeck, nadat hij onder Anastasiou in de B-kern verzeild was geraakt.

4. Sinan Bolat (Antwerp FC) : de goalie had tegen zijn ex-club Standard niet al te veel werk, maar redde in de slotminuut een punt voor zijn club door een penalty van Orlando Sa te stoppen.

5. Hassane Bandé (KV Mechelen) : 19-jarige revelatie uit Burkina Faso, die niet te houden zal zijn. In de eerste helft constant aanspeelbaar, het verschil makend door zijn startsnelheid, overzicht en technisch vermogen.

6. Pieter Gerkens (RSC Anderlecht) : altijd op de goede plaats, vooral tussen de lijnen zorgt hij steeds voor oplossingen. Opende de score voor paars-wit op een voorzet van Appiah.

7. Knowledge Musona (KV Oostende) : het defensieve systeem van Custovic zorgt ervoor dat de pocketspits mirakels moet verrichten om kansen te creëren. Dat lukte één keer tegen de Carolo’s, voldoende om te scoren nadat hij met de verdediging dolde.

8. Kara (Anderlecht) : in defensief opzicht bijzonder impressionant, de aanvallers leken op geen enkele manier kans tegen hem te maken. In de luchtduels noch over de grond.

9. Roman Bezoes (STVV) : groeit stilaan weer naar zijn beste niveau toe. Als spelmaker bijzonder actief in balbezit, maar ook verdedigend knapte hij zijn werk op.

10. Samuel Gigot (AA Gent) : onverzettelijk in de duels, samen met Mitrovic een sterk centraal duo vormend, dat tegen Zulte Waregem de nul hield.

Partner Content