Top 10 van de week

© Belga

De top tien van spelers van het voorbije voetbalweekend.

1. Olivier Deschacht (Anderlecht) : Nagenoeg vlekkeloos als verdediger, een goal en een assist. Dan kan je amper beter.

2. Teddy Chevalier (KV Kortrijk) : een briljante prestatie op Sclessin, gekruid met een goal en een assist. Was beweeglijk en bedrijvig en zo een gesel voor de Standarddefensie.

3. Víctor Vázquez (Club Brugge) : speelde vooral sterk voor de rust en in de slotfase. Toen hij niet aan voetballen toekwam, viel Club Brugge fel terug. Twee goals op vrije trap.

4. Neeskens Kebano (Charleroi) : liet de Westerloverdediging duizelen met zijn techniek en virtuoze dribbels.

5. Chancel Mbemba (Anderlecht) : veegde achterin nagenoeg alles weg, en was ook offensief een paar keer gevaarlijk. Sterke week.

6. Milos Kosanovic (KV Mechelen) : samen met Bateau zeer autoritair centraal duo in de verdediging. De Serviër is door zijn voetballend vermogen en goede lange bal de eerste optie in de opbouw van achteruit.

7. Rami Gershon (AA Gent) : sublieme organisator van de Gentse defensie, lijkt wel van beton in de duels. Scoorde als een spits.

8. Mathew Ryan (Club Brugge) : hield Club na een ijzersterke midweekwedstrijd in Turijn ook in Brussel in de wedstrijd.

9. Didier Ovono (KV Oostende) : dat de kustploeg met een punt uit Mechelen terugkeerde, had het in grote mate te danken aan zijn doelman. Stopte in de slotfase nog een strafschop van Veselinovic.

10. Nils Schouterden (Westerlo) : zorgde met zijn geschilderde vrijschoppen voor zo goed als het enige Westelse gevaar. Scoorde via een ‘olympische corner’, een rechtstreekse hoekschop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content