Top 10 van de week

© Belga

De top tien van spelers van het voorbije voetbalweekend.

1. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) : pure klasse, balvast en uitpakkend met succesvolle actiest overal op het veld. Toonde zich ook bijzonder opportunistisch voor doel bij de opgelegde kansen.

2. Wannes Van Tricht (YR KV Mechelen) : nog altijd maar achttien jaar, maar speelt nu al met de flair van een topspeler. Een openbaring op het middenveld.

3. Cheikhou Kouyaté (Anderlecht) : durfde als centrale verdediger te kiezen voor zijn drang naar voor en kon lekker op zijn Hollands doorschuiven naar het middenveld.

4. Lior Refaelov (Club Brugge) : samen met Thomas Meunier de gevaarlijkste man bij zijn ploeg, was alweer goed voor een assist en twee goals. Durfde zijn verantwoordelijkheid op te nemen bij de penalty.

5. Hervé Kage (Charleroi) : begon dan wel als invaller, maar zorgde meteen voor de kentering door zijn fris spel, dribbels en assists.

6. Stefán Gíslason (OHL) : altijd klaar kijkend, bewaart bijzonder goed het overzicht als verdedigende middenvelder en zorgt op de moeilijke moment voor rust in het spel.

7. Nacho González (Standard) : was goed voor een assist en een doelpunt via penalty. Ontpopt zich almaar meer als de patron die nodig bleek.

8. Alpaslan Öztürk (Beerschot AC) : lefgozer die graag voor diepgang zorgt als rechterverdediger en ook de fysieke duels durft op te zoeken.

9. Milan Jovanovic (Anderlecht) : moeilijk af te stoppen met zijn rushes, sprong wel soms te kwistig om met de kansen, maar gaf mooie assist aan Mbokani.

10. Habib Habibou (SV Zulte Waregem) : onvoorspelbaar bij zijn acties, technisch sterk en vanaf de flank een constante dreiging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content