Tienkoppig Club Brugge haalt knock-outfase na gelijkspel tegen Atlético

© Belga

Club Brugge heeft zich op de vierde speeldag van groep B in de Champions League verzekerd van een ticket voor de knock-outfase. Door een 0-0 gelijkspel tegen Atlético kan Club Brugge niet meer uit de top twee vallen.

Atlético begon in eigen huis zonder Rode Duivels Axel Witsel en Yannick Carrasco. Zij zagen van op de bank hoe Club Brugge de eerste kans bij elkaar voetbalde. Na een goede actie op rechts kwam de bal bij Sowah die maar net naast knalde. Atlético reageerde wel meteen, maar ook het schot van Kondogbia vond het kader niet. 

Atlético bleef hoog druk zetten, maar blauw-zwart voetbalde er vrolijk onderuit. Na tien minuten legde Skov Olsen de bal klaar voor Jutgla die hard naast trapte. Atlético reageerde opnieuw snel, maar Griezmann botste twee keer op een sterke Mignolet. In minuut 22 was het dan toch prijs voor Atlético, maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Het bleef kansen regenen voor Atlético, maar Mignolet stond telkens op de juiste plaats. 

Beide ploegen leken met 0-0 te gaan rusten tot Molina na een counter Buchanan haakte in de zestien. Makkelie wees meteen naar de stip, maar hij kwam later op die beslissing terug na tussenkomst van de VAR. 

Na rust opnieuw snelle dreiging van Atlético. Mignolet duwde een schot van Griezmann recht in de voeten van Correa, die tikte simpel binnen, maar net als in de eerste helft werd hij afgevlagd voor buitenspel. Op het uur mocht Yannick Carrasco invallen, maar ook hij had het lastig tegen een sterk Brugs blok. Tien minuten voor tijd mocht ook Axel Witsel zijn opwachting maken.

Het werd nog even zweten voor Club Brugge wanneer Kamal Sowah in de 81e minuut zijn tweede gele kaart kreeg nadat hij de bal wegtrapte na een fout. Het slotoffensief van de Madrilenen was niet gevaarlijk genoeg om blauw-zwart en vooral een ijzersterke Simon Mignolet nog in verlegenheid te brengen.

Door het gelijkspel is Brugge zeker van overwintering in Europa. Atlético moet in de komende twee wedstrijden nog vol aan de bak om het tweede ticket te veroveren.

Partner Content