Tien doelpunten om te zien uit play-off 1 (video)

© Belga

De play-offs stevenen af op een thriller. Na zeven speeldagen zijn we nog niets wijzer -liefst vijf ploegen doen nog mee voor de titel- maar aan fantastische doelpunten was er geen gebrek. Tien pareltjes op een rij:

Benjamin Mokulu

(Lokeren-Club Brugge, 1-0)

Op de tweede speeldag van de play-offs glipte Mokulu als een echte killer door de buitenspel. Met een knap stiftballetje zette hij de openingstreffer op het bord.

(Vanaf 1:40)

Vadis Odjidja

(Lokeren-Club Brugge, 1-4)

De Lokerse vreugde was van korte duur. De troepen van Peter Maes gingen finaal met 1-4 onderuit. Vadis was de maker van het vierde Brugse doelpunt. Ijzig kalm en met twee sleepbewegingen passeerde hij Scholz en Copa, om de bal daarna rustig in het doel te deponeren. Een combinatie van branie, techniek en overzicht.

(Vanaf 7:38)

William Vainqueur (Zulte Waregem – Standard, 1-1)

Met een verwoestende uithaal bracht William Vainqueur de Rouches bij Zulte Waregem weer langszij. Hij pikte de bal op, 30 meter van het doel, en twijfelde geen moment. Via de lat verdween de bal achter de verbouwereerde Bruzzese in doel.

(Vanaf 2:25)

Paul-José Mpoku

(Zulte Waregem – Standard, 3-2)

Het was niet de enige keer die avond dat de keeper van Zulte Waregem een kanonskogel te verwerken kreeg. Mpoku, de Luikse revelatie in de play-offs, trapte de bal van ver buiten de zestien via de paal binnen. Het tweede zondagsschot bracht Standard opnieuw in de wedstrijd.

(Vanaf 6:10)

Sasha Kljestan

(Anderlecht – Lokeren, 3-0)

Anderlecht zat tegen Lokeren snel op rozen dankzij Jovanovic en De Sutter, maar het orgelpunt kwam van Sasha Kjelstan. Met een knappe trap stelde hij de zege nog voor de rust veilig.

(Vanaf 3:41)

Mbaye Leye

(Club Brugge – Zulte Waregem, 0-1)

De vier doelpunten van Waregem op Brugge waren van uitzonderlijke makkelij. De verbluffende afwerking van Leye bij het openingsdoelpunt was de aanzet voor een Zulte Waregemshow. Hij werd perfect in het straatje gestuurd door Davy De Fauw en schoot vanop 16 meter staalhard in de kruising.

(Vanaf 44 sec)

Mbaye Leye (Club Brugge – Zulte Waregem, 1-4)

Leye zou die wedstrijd drie keer scoren. Met een banaanschot borstelde hij de 1-4 in de verste bovenhoek. Het leverde hem een staande ovatie op van het cynische thuispubliek.

(Vanaf 6m35)

Maxime Lestienne

(Club Brugge – Anderlecht, 2-0)

Maxime Lestienne is de man in vorm bij blauw-zwart. Met een knappe actie en een hoogstaande afwerking schoot hij blauw-zwart weer in het titeldebat.

(Vanaf 3:15)

Carlos Bacca (Racing Genk – Club Brugge, 0-1)

Bacca miste op Genk vier huizenhoge kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat was hem na de wedstrijd snel vergeven, omdat hij Brugge enig mooi op voorsprong had gebracht. Na een knappe combinatie met Jørgensen joeg hij de bal perfect in de bovenhoek.

(Vanaf 2:02)

Michy Batshuayi

(Standard-Genk, 3-0 )

Links ter hoogte van de middellijn begon Batshuayi aan een indrukwekkende rush. Na een spurtduel liet hij de tackelende Kara achter zich, kapte naar binnen en stuurde Simaeys eenvoudig het bos in. László Köteles kon alleen maar toekijken hoe hij de bal in de verste hoek deponeerde.

(Vanaf 7:08)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content