Thomas Buffel (RC Genk): nieuw contract of vertrek

© Image Globe/Bruno Fahy

Thomas Buffel is bezig aan zijn beste van drie seizoenen in Genkse loondienst. Na dit kampioenschap heeft hij nog één jaar contract bij RC Genk en dat ziet hij niet zitten.

“Misschien heb ik in het kampioensjaar te hard mijn best willen doen omdat ik in mijn laatste contractjaar zat”, aldus de 31-jarige aanvaller in Sport/Voetbalmagazine. “Het zou kunnen dat ik nu bevrijder heb gespeeld omdat mijn contract nog doorloopt en ik niet in onwetendheid verkeerde over mijn toekomst. Misschien dat ik het daarom liever niet doe, mijn laatste jaar ingaan.”

Twee opties

De situatie is duidelijk, beaamt Buffel: of hij tekent bij, of hij doet dat niet en zoekt een nieuwe club. “Dat zijn de twee opties, inderdaad. Ik heb de laatste weken enkele telefoons gehad van mensen die polsten of ik het zie zitten om nog eens een avontuur in het buitenland aan te gaan.”

“Op dit moment concentreer ik me volop met Genk op de play-offs. Maar zodra het seizoen is afgelopen, denk ik dat we samen moeten bekijken wat de intenties van beide kanten zijn.”

Belangrijk

Buffels vorige contract liep af na het kampioensjaar. Hij verlengde zijn verblijf in de Cristal Arena toen met twee seizoenen. Over zijn huidige seizoen is hij tevreden. Hij schoot de ploeg met zijn doelpunt tegen Maccabi Haïfa naar de Champions League, bleef als een van de weinige Genkenaren overeind op het kampioenenbal en vond al acht keer de weg naar het doel in de Jupiler Pro League.

“Het belangrijkste voor mij is dat de trainer weet welke waarde ik heb voor het elftal. Die waardering heb ik zowel van Been als van Vercauteren gekregen.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content