Thibaut Courtois verlengt contract bij Chelsea tot 2019

© Reuters

Thibaut Courtois heeft zijn contract bij Premier League-club Chelsea met vijf seizoenen verlengd. De 22-jarige doelman ligt zo tot 2019 onder contract op Stamford Bridge.

De Rode Duivel werd in 2011 door Chelsea van Racing Genk overgenomen, nadat Courtois bijna op zijn eentje de Limburgers naar de landstitel geloodst had. The Blues leenden hem echter meteen uit aan het Spaanse Atlético Madrid, waar hij in drie seizoenen ongeveer alle mogelijke prijzen won. In het tussenseizoen haalde coach José Mourinho Courtois dan ook terug naar Londen en de Portugees gaf hem in het seizoensbegin de voorkeur op monument Petr Cech, waardoor Courtois niet meer aarzelde om zijn toekomst aan die van de Londense topclub te verbinden.

“Ik ben erg gelukkig met deze overeenkomst, het doet deugd om voor vijf seizoenen te kunnen tekenen. Het is leuk om weten dat ik hier de komende vijf jaar zal verblijven en nu kan ik me volledig op de wedstrijden focussen”, vertelde een tevreden Courtois.

Ook ploeggenoot Eden Hazard zou volgens sommige media dichtbij een contractverlenging staan op Stamford Bridge. Na drie speeldagen staat Chelsea met het maximum van de punten aan de leiding in de Premier League. Zaterdag ontvangen ze Swansea. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content