‘Te lichte straf’: supporters NY Red Bulls verlaten tribune na incident Dante Vanzeir

De boze NY Red Bulls-supporters op zaterdag. © Getty Images

Verschillende supportersgroepen van de New York Red Bulls hebben zaterdag voor de aftrap van het competitieduel tegen Houston Dynamo geprotesteerd tegen de sanctie die Dante Vanzeir kreeg na het racisme-incident. Uit onvrede met de volgens hen ’te lichte straf’ verlieten ze massaal de tribune van de Red Bull Arena.

Vanzeir kreeg deze week van de Major League Soccer een schorsing van zes wedstrijden voor zijn racistische uitlatingen in de wedstrijd tegen de San Jose Earthquakes. De ex-aanvaller van Union moet ook een boete betalen en een hersteltraject volgen.

Maar volgens enkele supportersverenigingen van zijn club wordt Vanzeir daarmee onvoldoende gestraft. Ze vinden dat de MLS de belofte om een nultolerantiebeleid tegen racisme te voeren niet naleeft. Ze viseren daarbij naast Vanzeir ook trainer Gerhard Struber, wiens ontslag ze eisen omdat hij te laks zou hebben gereageerd.

De drie supportersgroepen (Viking Army, Torcida 96 en Empire SC) hadden vooraf acties aangekondigd en hielden zaterdag woord. Ze kwamen naar het stadion met spandoeken waarop antiracismeleuzen stonden en verlieten voor de aftrap massaal de ‘south ward’, het vak met de trouwe fans achter het doel. 

De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel.

Partner Content