STVV speelt met jongste, Charleroi met oudste ploeg in eerste klasse

© BELGA

Met de stuntzege van zondag op Sclessin mag STVV even herademen. De Limburgers brengen dit seizoen het jongste team in de JPL op de been. Een overzicht.

Zondagavond stuntte STVV bij Standard met een elftal waarvan de gemiddelde leeftijd 23,63 jaar was. Dit seizoen speelt STVV met de jongste ploeg in de Jupiler Pro League, met een gemiddelde leeftijd van 23,21 jaar. Ze kwamen dit seizoen maar liefst elf keer in actie met een elftal onder de 23 jaar, terwijl de op één na jongste club, Waasland-Beveren, dat geen enkele keer deed. Het jongste elftal in de Jupiler Pro League stelde eveneens STVV op. Op 16 augustus tegen AA Gent kwamen de Kanaries aan de aftrap met een ploeg van gemiddeld exact 22 jaar oud. De wedstrijd draaide uit op een nipte 1-0-overwinning voor de Buffalo’s. In totaal stelde STVV in deze competitie nog maar vijf keer een team op met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar of ouder.

Charleroi voetbalt dan weer met de oudste ploeg van de Jupiler Pro League, gevolgd door KV Oostende. De gemiddelde leeftijd van de startelf van de Zebra’s bedraagt 27,22 jaar. Op 25 oktober speelden ze met de oudste ploeg van het lopende seizoen: 28,36 jaar. Ze verloren die wedstrijd met 2-3 van Standard.

Landskampioen Gent voetbalt met een iets jonger elftal dan Anderlecht en Club Brugge. Standard speelt met een nog jonger team dan Gent. Ze duiken gemiddeld onder de 25 jaar, al brengt de komst van Víctor Valdés daar wel verandering in. De Rouches speelden op speeldag 22 zelfs met een gemiddelde ploeg van 23 jaar en het jonge elftal speelde Lokeren op Daknam helemaal weg: 0-2.

De gemiddelde leeftijd in de Jupiler Pro League bedraagt dit seizoen 25,65 jaar. Anderlecht leunt daar met 25,69 het dichtste bij aan.

(Johan Serkijn & Xander Crokaert)

STVV speelt met jongste, Charleroi met oudste ploeg in eerste klasse
© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content